Fraktfritt över 499 sek / Snabb leverans / Säkra betalningar

SOMMAR MED LOVIDERM

I ett varmare och mer fuktigt klimat mår huden ofta mycket bättre. Den har lättare att behålla fukten till skillnad mot de kalla vintermånaderna med torr luft som drar fukten ur huden. Under sommaren upplever vi inte känslan av yttorrhet på samma sätt som på vintern, men långa dagar på stranden med många salta bad kan ändå skapa brist på fukt i huden och obalansen resulterar i tilltäpptheter, pormaskar som kan leda till finnar. Därför är det viktigt att du fortsätter att återfukta din hud även sommartid. 

 Här är Loviderms enkla och effektiva tips för sommaren!

Rengör grundligt

Grundlig rengöring efter en dag utomhus eller på stranden är grunden till en frisk och återfuktad sommarhud.  Använd Tvättcrème Mild som återfuktar och inte torkar ut huden.  Tänk på att rengöra ditt ansikte med ljummet vatten då varmt vatten är uttorkande för huden. Avsluta din rengöringsrutin med Ansiktsvatten Balans, för att balansera och återställa hudens pH- värde. På morgonen räcker en lätt rengöringsrutin - fukta en bomullsrondell med ljummet vatten och ett tryck ansiktsvatten.

Återfukta

Använd ALLTID en DAGCRÈME under ditt solskydd. Att hålla huden återfuktad är en av de viktigaste delarna i din hudvårdsrutin och därför ska du alltid använda Dagcrème Intensiv närmast huden innan du applicerar din solskyddsfaktor. Boosta huden vid behov med Serum Vital. Viktigt som sagt att inte utesluta fukten från sin rutin även om huden bibehåller den bättre under sommaren. Detta för att balansera talgproduktionen och motverka finnar.

Skydda
Solen är stark och huden behöver skyddas från den. Använd solskydd och solhatt och utnyttja skuggan när solen är som starkast. Många hudkrämer och foundations innehåller SPF, men ibland är det inte tillräckligt. Loviderm rekommenderar att du använder minst SPF 30 för ansiktet men bäst är självklart SPF 50. Applicera först Dagcrème Intensiv och sedan ditt solskydd över.


Drick vatten
Sist men inte minst - glöm inte att fylla på med vatten, gärna med citron. 

Att dricka vatten är nog det äldsta skönhetstipset som går att finna.

Vårda läpparna året om

Läpparna har olika behov vid olika årstider - med Loviderms cerat kan du vårda dina läppar och hjälpa dem att behålla sin mjukhet och lyster året om.

Under sommaren då läpparna utsätts för bland annat sol och bad är det viktigt att tillföra fukt och fett för att de ska behålla sin mjukhet och lyster men även för att skydda dem mot de yttre påfrestningarna.

Smörj dina läppar vid behov. 

Tips! Använder du läppstift är certatet perfekt att applicera först för att förse dina läppar med viktig fukt innan du lägger på efterföljande produkt som ofta kan vara uttorkande.