Fraktfritt över 499 sek / Snabb leverans / Säkra betalningar

 VINTER MED LOVIDERM

Vintern står runt hörnet och vi går mot kallare tider. Detta innebär vanligtvisatt många av oss börjar få torrare och kanske även känsligare hy. Om du vill ge din hud en chans att vara på topp i vinter kan du några enkla steg kan du hjälpa din hud när den känns torr och livlös. Loviderm är en minimalistisk hudvårdsserie med färre produkter men med många egenskaper som tar hänsyn till torr och känslig hud.Rengöring

Rengör huden endast på kvällen vintertid. Under natten bildar huden fuktbindande ämnen som ingår i hudbarriären och som bidrar till en mjuk och frisk hud. På vintern då vår hud ofta är extra torr är det viktigt att inte störa hudens egen process. För att undvika torr och känslig hud i vinter, rengör bara på kvällen och gärna med vår oljebaserade Renöringsolja Skonsam.

Tillför fukt och mer fukt

Fuktbindare och mjukgörare är utan tvekan de viktigaste ingredienserna att hålla utkik efter denna säsong. Loviderms produkter återfuktar intensivt och hjälper till att bevara fukten i huden. Du kan använda Serum Vital morgon och kväll under din ansiktscrème. Har du extra torr hy rekommenderar vi Hydrostim 24H. 

Tips! En riktig boost för mogen hy, addera Nattcrème Aktiv AHA över ditt serum på kvällen. 

Dag- och nattcrème
Huden har olika behov på dagen och på natten. Därav är det en viss skillnad på dagcrème och nattcrème. Dagcrèmen fokuserar på att skydda huden medan nattcrèmen fokuserar på reparationsprocessen.

Vår 24H ansiktscrème innehåller det bästa från vår dagcrème och nattcrème och passar utmärkt om du har torr och känslig hud som behöver en jämn fukt tillförsel dygnet runt.

Kyla och värme 

Även om det är lockande på vintern att höja värmen inomhus, duscha riktigt varmt eller lägga sig i ett hett bad, så är det inget för torr hud. Hett vatten drar nämligen bort hudens naturligt skyddande fett och leder till torr hud. Håll temperaturen på en lagom nivå och duscha eller bada en kortare stund, både för din hud och för miljöns skull. Använd gärna en återfuktande bad- eller duscholja.

Drick vatten

Extra fukt ska helst att komma både från utsidan och insidan. Du kan först och främst underlätta din huds fuktbalans genom att dricka tillräckligt med vatten. Att dricka vatten är nog det äldsta skönhetstips som går att finna. 

Vårda läpparna året om 

Läpparna har olika behov vid olika årstider - med Loviderms cerat kan du vårda dina läppar och hjälpa dem att behålla sin mjukhet och lyster året om.

Ceratets egenskaper gör det till en riktig hjälte under vintern!  Huvudingrediensen är Jojobaolja som påminner om hudens eget fett, verkar mjukgörande och skyddar mot uttorkning. Det är berikat med vitamin E och B, antioxidanter och nyttiga fettsyror som binder fukt till torra läppar. Ringblomma är en klassisk läkeväxt som mjukar upp torra och spruckna läppar. 

Smörj dina läppar 2-3 gånger om dagen eller vid behov.