Din hud mår allra bäst av regelbunden vård och tar du väl hand om  den med effektiva produkter och bra rutiner kan du fördröja åldrandet  och hålla huden vacker och frisk länge.

Huden är uppbyggd av tre olika skikt som påverkar hudens funktion och  utseende på olika sätt: överhuden (epidermis), läderhuden (dermis) och  underhuden (subcutis).

RENGÖR

Varje kväll bör du rengöra huden med en skonsam rengöringsprodukt  anpassad efter din hudtyp för att avlägsna make-up, smuts, föroreningar  och överskott av talg som har samlats under dagen.

Rengöringen avslutas med ett ansiktsvatten på en lätt fuktad  bomullsrondell som du sveper över ansiktet för att avlägsna eventuella  make-up rester och för att neutralisera hudens pH-värde.

Om huden är fuktig av ansiktsvattnet eller enbart av rengöringen kan den lättare tillgodogöra sig efterföljande serum och kräm.

På morgonen räcker det med att du börjar från steg två med ansiktsvattnet.

ÅTERUPPBYGG

Ett serum applicera du efter rengöring och ansiktsvatten och innan du  applicerar din dag eller nattkräm. Ett serum hjälper till att bygga upp  och stärka huden underifrån medan en hudkräm jobbar mer med att skydda och återfukta huden på ytan. Så det snabbaste och mest effektiva sättet  att uppnå synliga och långtidsverkande resultat är att inkludera ett  serum i din hudvårdsrutin.

SKYDDA

Det finns både dag- och nattkrämer. En dagkräm hjälper huden att  behålla fuktnivån i huden samt att skydda huden från yttre påfrestningar  som väder, vind och miljöföroreningar.

Under natten är huden som mest mottaglig för vård och det är även då  den återhämtar och reparerar sig. Det kan därför vara bra att ha en  speciell kräm på natten som tillför huden fler aktiva ingredienser och vitaminer än en dagkräm.

Eftersom UV-strålning är den största orsaken till rynkor och  pigmentfläckar är solskydd viktigt till vardags, inte bara på stranden.

ÖGON

Huden runt ögonen är tunnare och känsligare än i resten av ansiktet  och behöver därför lite extra omsorg. Det är ofta i detta område som de  första ålderstecknen uppstår, en ögonkräm hjälper till att öka  fukthalten i huden vilket bidrar till att minimerar tunna, fina linjer.  En ögonkräm applicerar du morgon och kväll efter din rengöring.

PEELING OCH MASK

Exfoliera gärna huden en gång i veckan eller vid behov för avlägsna  döda hudceller som ligger på hudytan och täpper till. Peelingen bidrar  även till att rengöra porerna och nya friska hudceller kommer fram.  Huden känns extra ren, mjuk och smidig.

Efter en peeling kan efterföljande produkter lättare penetrera  djupare ner i huden och verka ordentligt. Nu kan du välja mellan att  lägga på ett serum eller ansiktskräm.

Vill du ge din hy en extra boost lägger du en mask efter direkt efter peelingen och avslutar med serum och/eller ansiktskräm.
Det finns olika typer av ansiktsmasker och du väljer en efter vad din  hud har för behov. Återfuktande, djuprengörande eller lugnade är exempel  på maskers olika funktioner.