Fraktfritt över 499 sek / Snabb leverans / Säkra betalningar

Ta hand om din hy

Din hud mår allra bäst av regelbunden vård och tar du väl hand om den med effektiva produkter och bra rutiner kan du fördröja åldrandet och hålla huden vacker och frisk länge.

Huden är uppbyggd av tre olika skikt som påverkar hudens funktion och utseende på olika sätt: överhuden (epidermis), läderhuden (dermis) och underhuden (subcutis).

RENGÖR
Varje kväll bör du rengöra huden med en skonsam rengöringsprodukt anpassad efter din hudtyp för att avlägsna make-up, smuts, föroreningar och överskott av talg som har samlats under dagen.
Rengöringen avslutas med ett ansiktsvatten på en lätt fuktad bomullsrondell som du sveper över ansiktet för att avlägsna eventuella make-up rester och för att neutralisera hudens pH-värde.
Om huden är fuktig av ansiktsvattnet eller enbart av rengöringen kan den lättare tillgodogöra sig efterföljande serum och kräm.
På morgonen räcker det med att du börjar från steg två med ansiktsvattnet.

ÅTERUPPBYGG
Ett serum applicera du efter rengöring och ansiktsvatten och innan du applicerar din dag eller nattkräm. Ett serum hjälper till att bygga upp och stärka huden underifrån medan en hudkräm jobbar mer med att skydda och återfukta huden på ytan. Så det snabbaste och mest effektiva sättet att uppnå synliga och långtidsverkande resultat är att inkludera ett serum i din hudvårdsrutin.

SKYDDA
Det finns både dag- och nattkrämer. En dagkräm hjälper huden att behålla fuktnivån i huden samt att skydda huden från yttre påfrestningar som väder, vind och miljöföroreningar. 
Under natten är huden som mest mottaglig för vård och det är även då den återhämtar och reparerar sig. Det kan därför vara bra att ha en speciell kräm på natten som tillför huden fler aktiva ingredienser och vitaminer än en dagkräm.
Eftersom UV-strålning är den största orsaken till rynkor och pigmentfläckar är solskydd viktigt till vardags, inte bara på stranden.

ÖGON
Huden runt ögonen är tunnare och känsligare än i resten av ansiktet och behöver därför lite extra omsorg. Det är ofta i detta område som de första ålderstecknen uppstår, en ögonkräm hjälper till att öka fukthalten i huden vilket bidrar till att minimerar tunna, fina linjer. En ögonkräm applicerar du morgon och kväll efter din rengöring.

PEELING OCH MASK
Exfoliera gärna huden en gång i veckan eller vid behov för avlägsna döda hudceller som ligger på hudytan och täpper till. Peelingen bidrar även till att rengöra porerna och nya friska hudceller kommer fram. Huden känns extra ren, mjuk och smidig. 
Efter en peeling kan efterföljande produkter lättare penetrera djupare ner i huden och verka ordentligt. Nu kan du välja mellan att lägga på ett serum eller ansiktskräm. 
Vill du ge din hy en extra boost lägger du en mask efter direkt efter peelingen och avslutar med serum och/eller ansiktskräm. Det finns olika typer av ansiktsmasker och du väljer en efter vad din hud har för behov. Återfuktande, djuprengörande eller lugnade är exempel på maskers olika funktioner.