Fraktfritt över 499 sek / Snabb leverans / Säkra betalningar

SOMMAR MED LOVIDERM

Äntligen är sommaren här! 

I ett varmare och mer fuktigt klimat mår huden ofta mycket bättre. Den har lättare att behålla fukten till skillnad mot de kalla vintermånaderna med torr luft som drar fukten ur huden. Under sommaren upplever vi inte känslan av yttorrhet på samma sätt som på vintern, men långa dagar på stranden med många salta bad kan ändå skapa brist på fukt i huden och obalansen resulterar i tilltäpptheter, pormaskar som kan leda till finnar. Därför är det viktigt att du fortsätter att återfukta din hud även sommartid. 

 Här är Loviderms enkla och effektiva tips för sommaren!

Rengör grundligt

Grundlig rengöring efter en dag utomhus eller på stranden är grunden till en frisk och återfuktad sommarhud.  Använd en mild rengöring som återfuktar och inte torkar ut huden.  Tänk på att rengöra ditt ansikte med ljummet vatten då varmt vatten är uttorkande för huden. 

ÅTERSTÄLL  PH-BALANSEN

Avsluta din rengöringsrutin med ansiktsvatten, både morgon och kväll, för att balansera och återställa hudens pH värde.

Återfukta

Använd ALLTID en DAGCRÈME UNDER ditt solskydd

Att hålla huden återfuktad är en av de viktigaste delarna i din hudvårdsrutin och därför ska du alltid använda en återfuktande dagcrème närmast huden innan du applicerar din solskyddsfaktor.

BOOSTA HUDEN MED SERUM

Viktigt som sagt att inte utesluta fukten från sin rutin även om huden bibehåller den bättre under sommaren. Detta för att balansera talgproduktionen och motverka finnarna. Använd ditt serum som enda produkt eller under din ansiktscrème för att balansera huden och ge en extra fuktbomb efter en dag utomhus.

Skydda
ANVÄND SOLSKYDD OCH SOLHATT
Solen är stark och huden behöver skydd.
Många hudkrämer och foundations innehåller SPF, men ibland är det inte tillräckligt. Loviderm rekommenderar att du använder minst SPF 30 för ansiktet men bäst är självklart SPF 50. Applicera först din dagcrème och sedan ditt solskydd över.    


Drick vatten
Sist men inte minst - glöm inte att fylla på med vatten, gärna med citron.

 Att dricka vatten är nog det äldsta skönhetstipset som går att finna.